Tecnovap Norge | Rengjøring i dybden: Hvordan Tecnovap's dampvaskere kan hjelpe deg

Tecnovap's dampvaskere

Ved hjelp av skreddersydd og profesjonelt utstyr kan man oppnå enestående resultater uten bruk av kjemikalier. Dette bidrar betydelig til å skåne både miljøet og de ansatte samtidig som det hjelper deg og din bedrift med å spare tid og penger.

Rengjøring i dybden: Hvordan Tecnovap's dampvaskere kan hjelpe deg

Dampvaskere

Tecnovap

Tecnovap’s dampvaskere er spesifikt utviklet for det profesjonelle markedet. Våre maskiner er spesialdesignet for å tilfredsstille strenge hygienekrav, og er svært godt tilpasset for bruk i alle næringer.

Vi bruker varm damp (185°C) for å fjerne selv de mest gjenstridige avleiringer av fett og olje, kalk, såpe og kjemikalierester. Ved bruken av våres systemer vil maskinene produsere noe vi liker å kalle “Tørr Damp”, ettersom den høye temperaturen sammen med et trykk på minimum 6 bar gir et utfall av en høyeffektiv desinfiserende damp som tørker/fordamper raskt etter arbeid. Dette egner seg spesielt til tekstil og lignende.

Tørr damp er ekstremt effektivt til å fjerne bakterienes grobunn, der bakterier florerer og ekspanderer fortløpende. Dette kan sammenlignes i betydning med å fjerne et vepsebol i motsetning til å fjerne en-og-en veps. Damp vil da fjerne bakterier ved hjelp av høy varme, og vil bli samlet i det resterende kondenserte vannet.

Tecnovap har markedets bredeste sortiment av profesjonelle dampvaskere. Vi kan derfor levere dampvaskere til alle applikasjoner, bransjer og industri.

Alle dampvaskere har sine spesielle egenskaper og bruksegenskaper og et utvalg av funksjoner, som gjør at du selv kan velge en spesifikk maskin som dekker ditt eller din bedrifts behov. Vi hjelper deg med å velge rett dampvasker samt en kort opplæring av maskinen, slik at veien videre til daglig bruk blir behagelig, og så enkel som mulig for deg og dere.

Fordeler med varm, tørr damp

 • Miljøvennlig
 • Allergivennlig
 • Total desinfisering
 • Dreper bakterier og virus
 • Fjerner sopp og soppsporer
 • Rengjør i dybden (spesielt ved tekstil)
 • Fjerne uønsket lukt
 • Fjerner midd og lopper, inklusiv egg og kolonier
 • Kommer til på tradisjonelle vanskelige områder å vaske

FAKTA

 • Alt av patogene (sykdomsfremkallende) bakterier dør ved 82°C
 • Støvallergi er IKKE allergi mot støv, men det som finnes i støvet, eksempelvis midd.
 • Svartsopp skaper store mengder toksiner (giftige gasser) som er farlig for oss mennesker og som fremkaller blant annet astmatisk besvær, kronisk pusterom, tretthet og hoste.
 • Tecnovap’s dampvaskere reduserer vannforbruk med 95%
 • Tecnovap dampvaskere reduserer kjemikalieforbruk med 95-100%
 • Tecnovap dampvasker er selvfølgelig miljø- og allergivennlig

TILBEHØR

Tecnovap har markedets bredeste sortiment innenfor tilbehør og spesialutstyr. Dette er blant annet munnstykker til fjerning av tyggis, forskjellige mopper med spesifikke egenskaper og utstyr skreddersydd til matindustri, ugressfjerning og rengjøring av tekstil. Skulle det være et felt i din bedrift der vi i Tecnovap ikke treffer med våres utstyr, kan vi gjennom avtale produsere dette fra bunnen. Normalt vil det være en 4-6 uker leveringstid på spesialutviklet utstyr.

SERVICE OG SUPPORT

Service og support er meget viktig for driftssikkerheten. Vi har etablert et servicenett og eget verksted som gjør at vi effektivt kan håndtere eventuelle reparasjoner og tjenester. Hos oss får du alltid kundestøtte med råd og tips for hvordan du kan gjøre bruk av våre dampvaskere på beste måte. Vi har også høyt fokus på opplæring av maskin og utsyr slik at kunden får den beste informasjon som er nødvendig.

Mann bruker dampvasker for å desinifisere og rense fliser Vi trenger en caption her

TRUETEMP-TEKNOLOGI

TrueTemp-Teknologi er et patentert system som finnes i trykk-kammeret på våres dampmaskiner. Der blir det brukt til å regulere og kontrollere vann-nivået i kammeret på maskinen slik at det alltid er rett mengde med veske i trykkbeholderen. Dette gjør at vi sikrer optimalt trykk og temperatur til enhver tid.

2-TANKSYSTEM

Dampvaskerene er også utstyrt med et to-tanksystem. Dette vil si at man i praksis aldri trenger å skru av maskinen ved påfylling av vann under arbeid. Dampvaskerene har en separat vanntank der vann kan kontinuerlig pumpes inn ved ønske som gjør at man kan bruke maskinen så lenge man ønsker uten uønskede pauser og oppvarmingstid. Dette er ikke nødvendig, men veldig praktisk ved større prosjekter.

TRYKKAMMERETS EFFEKT

Trykk-kammerets effekt er viktig for hvor mye damp som kan produseres til til enhver tid, oppstartstid samt hvor het dampen kan bli. Tecnovap’s trykk kammeret er helt unike i så måte med sine utbyttbare elementer. Tecnovap’s trykkammer har også en annen stor fordel- elementene er plassbesparende. Med små- men høyeffektive elementer kan størrelsen forminskes betraktelig. Derfor kan Tecnovap levere effektive dampvaskere selv i små størrelser. Vi leverer opp til fire ganger så små dampvaskere som normalt.

DAMPTEMPERATUR

Dampens temperatur er avgjørende for rengjøringseffekten og for å eliminere alle patogene bakterier som dør ved 82C. Våre dampvaskere holder en betydelig høyere temperatur (185C) for å nå den beste rengjøringseffekten som samtidig dreper og desinfiserer bakterier. Ved utganngsdysen på munnstykket vil temperaturen være 185C men vil betraktelig falle i temperatur ved rekkevidde på sprøytekraften?????

DAMPTRYKK

Høyt trykk innebærer to fordeler; Muligheten til å nå dypt inn i porer og sprekker, -og egenskapen med å løse opp urenheter som deretter blåses vekk eller tørkes vekk ved bruk av fiberklut på endestykket av slangen.

Tecnovap’s dampvaskerer får du derfor opp til 10 bars trykk for å oppnå det beste resultatet på rengjøringen. En dampvasker med lavt trykk klarer simpelthen ikke å presse damp inn på alle vanskelige arealer, noe som gjør at bakterier kan fortsette å formere seg.

OWI

De fleste av våre dampvaskere leveres med “OWI” (Overheated Water Injection) som standard. OWI er en skyllefunksjon som tar opphetet vann direkte fra trykktanken. Dette blir altså brukt for å øke effektiviteten på vannoppvarmingen og selve kraften trykk kraften på dampen som slippes ut i gjennom slangen. ?????

TANKVOLUM

Tankvolumet vil si hvor mye vann eller kjemikalier maskinen har mulighet til å holde. Tankvolumet på våres maskiner varierer etter størrelse og ønske. En liten vanntank vil da gjøre til at man må refille maskinen oftere, sett opp imot en større tank.

Ved bruken av karibisk-stål og høyeffektive varmeelementer i tankene vil du oppleve en rask oppvarming på vanninnholdet, og også muligheten til å tilknytte fast vanntilførsel til maskinen. Dette gjør at du kan arbeide effektivt uten å måtte fortløpende fylle på vanntanken under bruk.

RENGJØRINGSMIDLER

Noen av maskinene i Tecnovap’s sortiment er utstyrt med en beholder for rengjøringsmidler. Rengjøringsmiddelet varmes opp til ca. 100C før bruk. Dette gjør at man øker virkningsgraden, samtidig som det reduseres behovet for kjemikalier som forbrukes. Dette gjør at du sparer personell for eksponering, det sparer miljøet og du sparer deg og dine for økonomiske midler.

KOMPETANSE

Tecnovap har lang erfaring med damp, og har eksistert siden 60-tallet verden over. Dette har gitt oss faglig ekspertise på generell rengjøring og spesielt med bruken av damp i det profesjonelle og private markedet.

Våre kunnskapsrike medarbeidere over hele verden kan hjelpe deg å velge ut den beste dampmaskinen ut i fra dine behov og ønsker. Vi sørger også selvfølgelig for at du og dine ansatte får den beste opplæringen dere fortjener, slik at veien videre blir så behagelig som mulig.

Dame bruker dampvasker for å desinifisere og rense badstue Dampvasking fungerer utmerket i de fleste miljøer