Close

dampvasker Scandic hotels

Scandic_hotels

Scandic rengjør med damp for miljøet

Damp i hotell og restaurant er ideelt siden damp kan brukes til så mangt og i tillegg er miljøvennlig. Først ute med damp blant Scandics hoteller var Scandic Anglais i sentrale Stockholm, som har økt antallet områder som rengjøres med damp. For hver type område brukes ulike dampvaskere slik at rengjøringen blir så effektiv som mulig.

Svanemerkede hoteller

Allerede i 1994 begynte Scandis sitt miljøarbeid og har siden 1996 målt vannforbruket månedlig på sine hoteller. Ved målingenes start ble det forbrukt 240 liter vann per gjest per døgn. Ti år senere var forbruket nede i 209 liter per gjest per døgn, hvilket er under grensen for hva som kreves for å få svanemerket hotellene. Vannforbruket har minsket takket være flere tiltak, eksempelvis kraner med sensorer og toaletter med spareknapp. Mange hoteller har dessuten investert i dampvaskere for hele eller deler av renholdet, og i 2010 hadde vannforbruket gått ned til 194 liter per gjestedøgn. Scandic Hotels i Norden mottok Nordisk råds natur- og miljøpris i 2011 for sitt miljøarbeid.

Reduserer bruken av kjemikalier

Scandic Anglais har vært forløper når det gjelder rengjøring med damp. – Innkjøp av dampvaskerne var et ledd i Scandics miljøarbeid. Det som tiltalte oss, var det lave vannforbruket og at kjemikaliene nesten kunne utelates helt. De største problemområdene var badene og de offentlige toalettene, og vi begynte derfor å rengjøre med damp der. Med tiden har vi utvidet områdene vi rengjør med damp, og derfor har vi nå flere ulike modeller dampvaskere.  Forbruket av rengjøringsmidler og kjemikalier har dessuten minsket. Badene og toalettene har blitt rene, og personalets yrkesskader bør minske på sikt. I og med at badene har blitt renere går det raskere å rengjøre, og vi har spart både tid og penger, og ikke minst vann, sier Peter Lundell, Housekeeping Manager ved Scandic Anglais.

Dampvaskere – en del av miljøarbeidet

De ulike dampvaskerne som Scandic Anglais har, er

  • en liten og kraftig dampvasker på alle renholdsvogner
  • en dampvasker spesielt tiltenkt gulvvask og tepperens, som gjør rent blant annet fliser, heldekkende tepper, sklisikre gulv, tregulv og vinyl
  • en større dampvasker med høyere trykk og mer effekt til kjøkkenet, som holder hele kjøkkenet inklusiv kjøl, frys, ovner, stekeflater og arbeidsbenker rene

Tecnovaps dampvaskere produserer tørr damp under høyt trykk Bare trykket gjør at dampen kommer til i alle kriker og kroker som ellers er vanskelige å rengjøre. Avhengig av dampvaskerens trykk varierer temperaturen i dampen fra 160 til 180 °C. Den høye temperaturen gjør at smusset effektivt løses opp. Dampens temperatur er dessuten tilstrekkelig høy til at ulike organismer som bakterier, sopp og midd dør. – Jeg kan trygt anbefale å bruke dampvaskere fra Tecnovap. Hvorfor? Vi sparer vann. Vi bruker nesten ingen kjemikalier. Vi ivaretar personalets helse. Det går raskere å rengjøre. Det blir renere. Gjestene er mer fornøyde. Det er bare fordeler, konkluderer Peter Lundell.  

Eksterne lenker

Les mer her om Scandics miljøarbeid Les om Scandic Anglais på Svanen.se Nordisk råds natur- og miljøpris

Leave a Reply