Close

Dampvasker Heart of Sweden

Heart_of_Sweden_Bakbandet

Dampvasking gjør rent hos “Heart of Sweden”

Rene og hygieniske lokaler og maskinerI sine moderne lokaler i Hemse i søndre Gotland ligger Heart of Sweden, som i hovedsak produserer bakverk for bake-off*. Standardsortimentet består foruten av hjerter i flere smaker og med mange ulike typer fyll, av mazariner med ulike smaker samt et KRAV-godkjent sortiment. De tar også imot spesialbestillinger fra kunder med spesiell ønsker. Foretaket produserer om lag ti millioner hjerter årlig, to millioner av dem til valentinsdagen. Foretaket har ti ansatte og en omsetning på om lag 20 millioner svenske kroner.

Satser på kvalitet

Siden 2004 har foretaket vært sertifisert av BRC Global Standard for Food, som garanterer at kvaliteten på produktene holder et høyt og jevnt nivå, og sikkerhet og kvalitet i produksjonen. – Vi har ikke per i dag en uttalt grønn profil, men vi jobber kontinuerlig med å høyne kvaliteten på produktene våre, sier Linda Malmqvist, kvalitetsansvarlig ved Heart of Sweden.

Utfordringer i bakeriet

Anlegget består av et stort produksjonslokale med en femradet bakemaskin, og som for alle andre bakerier er rengjøringen en utfordring. Kombinasjonen av fett. sukker, sjokolade, syltetøy og deig på utstyr og transportbånd krever kraftig rengjøring og sterke midler. Tidligere ble renholdet utført av personalet som skrubbet for hånd. Linda Malmqvist fortsetter – Alle i bransjen vet hvordan det ser ut i et bakeri og hva som trengs for å holde det rent, men å bruke store mengder vann, som det blir fra en høyttrykksvasker, eller sterke rengjøringsmidler, var ikke et alternativ for oss. Vi ville ikke risikere kvaliteten på produktene våre. Det er en liten “hjertesak” for oss.

Alternativ til kjemikalier

Beatrice Ottfalk, plassjef hos Heart of Sweden, kom på at hun hadde sett en dampvasker fra Tecnovap på en messe, og hun syntes at damp var et interessant alternativ. Hun forteller – Det var litt vanskelig å tro på at det skulle holde med bare damp, men etter å ha sett med egne øyne at det faktisk fungerte, trengte vi ikke å lure lenger. Vi kjøpte en dampvasker med det samme, og det har vi ikke angret på!

Dampen sprer seg

Tanken var å rengjøre bakemaskinen, men nå rengjøres også andre maskiner og andre overflater. Linda Malmqvist fortsetter – Dampen fungerer utrolig bra! Det er både raskt og effektivt, så nå rengjør vi så mye vi kan med damp. – Og ikke glem at det blir desinfisert også, skyter Beatrice Ottfalk inn, og at det er miljøvennlig, det er også viktig. Max Taheri, selger hosTecnovap, forteller – Damp kan i prinsippet brukes på alle typer overflater, og bakerier har ofte problemer med slike ting som damp er bra på; sukker, sjokolade, syltetøy, krem og deigrester på eksempelvis rue gulvflater. Og selv om vi allerede har mange ulike typer munnstykker som standard, kan vi alltid lage munnstykker etter kundens ønsker. * Bake-off innebærer at produktene ferdigstilles i butikene.  

Eksterne lenker

Heart of Sweden BRC Global Standard for food

Leave a Reply