Close

kunde: Easy Wash Fire Security

Eksperter i industriell rengjøring

med mange ulike arbeidsmetoder

Easy Wash Fire Security utfører spesialisert industriell rengjøring som for eksempel sprenging med tørris, brannsanering, restverdiredning og tørking av slam med blant annet høyttrykksvask og sugebiler med ADR. Oppdrag utføres både for privatpersoner, industri og fartøy.

Problematisk med høyttrykksvask

Rengjøring med høyttrykksvask er en vanlig metode innenfor industriell rengjøring, men fører med seg en del problemer.

  • Store mengder vann forbrukes
  • Må kompletteres med kjemikalier
  • Kjemikalier på varme overflater tørker med det samme og blir uten effekt
  • Høyttrykksvask med varmt vann gir bede vaskeeffekt, men de er som regel dieseldrevne og da oppstår det i stedet problemer med dieseldamp i lukkede rom.
  • Vann- og kjemikaliespill innebærer mye etterarbeid med å suge det opp
  • Vann- og kjemikaliespill genererer omfattende deponikostnader
  • I mange miljøer er det ikke en gang mulig å bruke høyttrykksvasker på grunn av vannsøl.
  • Sprenging med tørris er et svært kostbart alternativ.
  • Tørrissprenging kan gi skader på brukerne på grunn av ekstremt høye støynivåer.

Arbeidsmiljøet er viktig

Stig-Erik Herrgård, adm. dir. hos Easy Wash Fire Security, forteller om problemer med å rengjøre sensitivt utstyr som aldri kan slås avDSCF3146 – Vårt problem var at ved høyttrykksvasking så ble det så mye spillvann som måtte samles opp, og vannømfintlige steder kunne ikke rengjøres i det hele tatt, så vi brukte mer tid på å dekke til det vannømfintlige utstyret enn vi brukte på selve rengjøringen av området i nærheten av det som ikke tålte vann. Stig-Erik Herrgård var ikke helt fornøyd med denne måten å jobbe på og søkte alternative metoder å vaske motorer og motorrom på TallinkSilja. De bestemte seg for å testkjøre en dampvasker fra Tecnovap Scandinavia AB. De ble så fornøyd med resultatet at de beholdt den, en SteamBox Industrial med 36 kW.

Utvikler virksomheten

På spørsmål om fordelene med damp svarer Stig-Erik Herrgård – Arbeidsmiljøet er godt, men i lukkede rom kan det bli litt vel mye damp og badstue, men det må man tåle. Tidsforbruket er det samme som for høyttrykksvasking, men med lavere forbruk av vann* og kjemikalier, mindre spillvann samt at det er bedre for miljøet. – Vi har funnet nye arbeidsområder også som vi hadde store problemer med å rengjøre tidligere, men som vi nå enkelt rengjør med damp. Hva det er, holder vi for oss selv foreløpig, avslutter Stig-Erik Herrgård med et glimt i øyet. * Høyttrykksvaskere for industriell bruk forbruker om lag 20 liter vann per minutt, mens en SteamBox Industrial 36 kW forbruker omlag 20 liter vann i timen.

Eksterne lenker

Easy Wash Fire Security

Leave a Reply