Close

12 May, 2014

Tecnovap dampvasker for rengjøring og desinfisering av hele hotellet

Rengjør hele hotellet med damp

Hoist Technology står bak en av undersøkelsene som er gjort om hva hotellgjester mener om hotellenes service. En fellesnevner i alle undersøkelsene er at renslighet vurderes høyt av hotellets gjester. I akkurat denne undersøkelsen svarte 46 % av hotellgjestene at baderommet er det første de undersøker når de kommer inn på rommet. To av tre gjester har opplevd rommet sitt som ikke rengjort, og mer enn halvparten av alle som bytter rom, gjør det fordi rommet ikke er rengjort eller ikke innbydende. Hele 98 % sier renholdet er den viktigste egenskapen for å trives på et hotell.

Den heteste trenden i Scandic hotell kjeden akkurat nå å erstatte kjemikalier med damp.

Resultatet? Skinnende rene rom, mindre vann og kjemikalieforbruk. Første å endre ble miljømerkede Scandic Anglais i Stockholm.

Andri Ansyah-   Fra et rom i femte etasje på Scandic Anglais hører man en svak susende-lyd. Det er renholder Andri Ansyah som er i ferd med å rense vasken med sin bærbare dampmaskin fra Tecnovap. Dampmaskiner er installert på hver rengjøringstralle på miljømerkede Scandic Anglais. Tidligere har Andri vært utstyrt med en klut, mopp, rengjøringsmidler og hansker. – Dette er mye bedre, sier han. Det er ikke så vanskelig for ryggen og skuldrene. Og så er det bra for hendene ved at man unngår å bruke vaskemidler. Gjestene har fortalt oss at de synes det er bra at det ikke lukter så mye kjemikalier på rommene lenger.

Men blir det virkelig rent uten vaskemidler? – I en nødsituasjon og på virkelig vanskelige flekker, må vi likevel benytte litt kjemikalier. Men ja, de nye dampmaskinene vi har nå blir resultatet mye bedre enn før, uten bruk av kjemikalier.

Peter Lundell, Housekeeping Manager på Scandic Anglais sier: De er perfekte for gulv og vegger, men spesielt for steder der det samler seg mye skitt og bakterier – som for eksempel, vasker, dørhåndtak og toalett knapper.

Maskinene etterfylles daglig med vann, men bruker så lite vann at Anglais ytterligere har vært i stand til å redusere vannforbruket fra allerede et lavt forbruk (194 liter per gjestedøgn *). Vannet blir konvertert til tørr damp og skytes ut i høyt trykk(4%vann), slik at man kan nå alle kroker og hjørner.  – Trykket og temperaturen på dampen, ca 174 grader, sørger for at skitten forsvinner og bakterier, midd og lignende dør, sier Peter Lundell og fortsetter: – Nå er nivået på rengjøringen høyere, noe som gjør det lettere og holde det rent. Lavt vannforbruk og færre kjøp av henholds artikler og kjemikalier, her sparer vi både penger og miljøet, sier han. *) Gjennomsnittlig vannforbruk i alle Scandic hotell 2010th

Externe lenkar

Kundecase

Les om hvordan Scandic Anglais holder hele hotellet rent med damp

Demofilm

Se en demofilm om hvordan hotellet rengjøres med en dampvasker fra Tecnovap

Referanser

Undersøkelse fra Hoist Technology

Leave a Reply