Close

6 September, 2013

Dampvaskere til husdyr, gårdsbruk og landbrukssektoren

Tecnovap dampvaskere til rengjøring og desinfisering landbruk sektoren

God hygiene er viktig i alle servicebransjer hvor man arbeider med dyr . I en travel hverdag kan man slite med å etterleve de stadig strengere krav og regler fra mattilsynet. Ingen er uenig i at gode renholdrutiner hindrer sykdom og smitte – men det er ikke alltid like enkelt å etterleve – dersom man ikke har tilgang på det rette utstyret, kjemikaliene og frem for alt, kunnskap. Tecnovap er leverandør til Delaval verden over til desinfisering av melkeproduksjon.

– bra i sensitive miljøer og i miljøer med høye krav til renslighet

Dampens høye temperatur dreper de fleste patogene bakterier og virus, men også sopp, soppsporer, midd, lus og lopper inklusiv eggene.

 • Mange kriker og kroker på f.eks i båser og i produksjon av matvarer.
 • Tekstiler rengjøres enkelt med damp og har en tørketid på kun 15 minutter.
 • Dampen rengjør i dybden, varmen åpner porene og fjerner dyptsittende smuss.
 • Damp er miljøvennlig og gjør rent uten kjemikalier.
 • Rene og hygieniske toaletter uten bakterievekst
 • Renslighet er Alfa og Omega for å minske spredning av smitte

Clean Stable Mälardalen dampvasker stallen

Mikael Lindberg fra Vallentuna startet sitt foretak Clean Stable Mälardalen våren 2011 med en forretningsidé om å vaske staller med damp. Han forteller at han kjente til damp og tenkte at det var verdt å prøve hvordan det fungerte rent praktisk. Det fungerte svært bra, og han skjønte at her fantes det en rask og effektiv måte å få det rent i stallen på.

Høye krav til renslighet

Dårlig renhold kan føre til spredning av sykdommer mellom hester, men også spredning av preparater, som til og med kan føre til et positivt resultat i en dopingtest. Med disse risikoene i tankene har kravene til rengjøring i stallen økt, og damp har derfor blitt et interessant alternativ til både tidskrevende og ineffektive arbeidsmetoder som ofte brukes, og som innebar at stallen ble druknet i vann av en høyttrykksvask og at skurebørster og bøtter med kaldt vann og kjemikalier ble brukt for å ta knekken på bakterier og andre uønskede organismer og substanser.

Utfordringer i bransjen

Mikael Lindberg forteller om de problemene han kan støte på i jobben: – Det kan være strømforsyningen, for maskinene krever trefase og 16 A, men det går som regel greit å ordne. Smusset kan sitte så hardt noen ganger, men med varmen fra dampen og en børste så blir det rent likevel.

Mange fornøyde kunder

Clean Stable har hele Mälardalen som arbeidsområde, men trenger som regel ikke å forlate hjemkommunen. – Jeg bor i Vallentuna, der det sies at hver femte innbygger er hest, så det finnes helt klart et lokalt marked, sier Mikael Lindberg med et smil.CleanStable – Før vasket vi selv med høyttrykk og desinfiseringsmidler, men nå som Clean Stable damper boksene, da vet jeg at det blir helt rent. Det er bekvemt også, for vi slipper å tømme boksene, sier Eva Isacsson Sjunnesson ved HorseNature, som er en av Clean Stables mange fornøyde kunder. En annen fornøyd kunde er Berith Håkansson ved Bero rid & sport – Vi vasket også selv, og noen ganger satte vi arbeidet ut til andre. Nå som Micke gjør rent hos oss, går det fort, det er smidig og resultatet blir svært bra. Når Eva Isacsson Sjunnesson og Berith Håkansson blir spurt om de vil anbefale Clean Stable, så er svaret enstemmig – Ja, det gjør vi, uten tvil!

 • Om fremtiden

  Hvordan ser Mikael Lindberg på fremtiden? – Resultatet etter en dampvask er strålende, og jeg er fornøyd, kundene er fornøyde og det finnes et stort marked for rengjøring med damp også utenfor stallen. Jeg ser store muligheter i damprengjøring, men det jeg helst skulle hatt, er et spesialmunnstykke for rengjøring av boksgitrene. Jeg vet at det er mulig å få spesiallaget munnstykker, så vi får se hva Tecnovap kan få til.

  Les mer om Clean Stable Mälardalen

  Clean Stable Mälardalen har en hjemmeside der du kan lese mer om de ulike arbeidsområdene og om hvordan foretaket vokser. Det finnes også mange før- og etterbilder fra representative oppdrag.

  Eksterne lenker

 • Clean Stable i Mälardalen
 • HorseNature
 • Bero rid & sport
Summary
tecnovap dampvasker hest stall
Article Name
tecnovap dampvasker hest stall
Description
Dårlig renhold kan føre til spredning av sykdommer mellom hester, men også spredning av preparater. En dampvasker er mer skånsom og mer effektiv.
Author
Publisher Name
t
Publisher Logo

Leave a Reply